Osteopathie

Osteopathie is er voor iedereen: baby’s, zwangere vrouwen, sporters, volwassenen en kinderen. Het is een manuele gezondheidstherapie die vertrekt vanuit het functioneren van het lichaam en de wijze waarop structuren samenwerken. Het was de Amerikaanse dokter A. T. Still die aan het einde van de 19de eeuw ontdekte dat er een duidelijke wisselwerking was tussen gewrichten, spieren, zenuwen, bloedvaten en organen. Osteopathie bevordert de doorbloeding, stimuleert beweging, verbetert lichamelijk functioneren en helpt zo uw gezondheid te behouden of te herstellen. Osteopathie spreekt het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam aan om symptomen op te lossen.

Osteopaten behandelen het menselijk lichaam als een geheel bestaande uit verschillende systemen die elkaar in balans houden:

  • het bewegingsapparaat, de beenderen, gewrichten en spieren (pariëtale systeem)
  • het systeem van de ingewanden (viscerale systeem)
  • de schedel (craniale systeem)

Zijn bovenstaande systemen niet in evenwicht, dan kunnen er klachten ontstaan. Osteopathie zoekt steevast naar de oorzaak van deze klachten.

Osteopathie kan zowel preventief, als curatief/herstellend worden ingezet om onevenwichten te herstellen.

Met behulp van nauwkeurige mobilisaties, milde manipulaties, zachte rek, ontspanning of gespecialiseerde technieken voor de spieren en gewrichten werken we naar versterking en herstel.

Osteopathie bij volwassenen

Osteopathie bij zwangere vrouwen

Osteopathie bij baby’s